კახეთი საქართველოს ყველაზე აღმოსავლეთ რეგიონია. ამ რეგიონში ვენახების ფართობი 77,5 ათასი ჰექტარია, ანუ ქვეყნის მთელი ვენახების 54%. ოქსფორდის ღვინის კატალოგის მონაცემებით, აქ იწარმოება ქართული ღვინოების დაახლოებით 80%. კახეთში დღემდე გამოიყენება თიხის დიდ დოქებში ღვინის დუღილის უძველესი ტექნოლოგია – ქვევრი. კახური მარნების უმეტესობა იყენებს მეღვინეობის ამ მეთოდს, ის 2013 წელს იუნესკოს არამატერიალური მემკვიდრეობის სიაში შევიდა.
ტფილისი. კახური ღვინოების დუქანი
